Полювання на ДРГ: як у Києві виловлюють порушників комендантської години

Спецпідрозділ добровольців “Хорт” патрулює Київ після настання комендантської години в пошуках диверсантів. Ворожі розвідники можуть маскуватися під кого завгодно, тому перевіряють усіх.

Усі бійці спецпідрозділу “Хорт” – добровольці та здебільшого місцеві мешканці. Хтось не має бойового досвіду, утім прийшов із великим бажанням допомогти.

Перед кожним виїздом бійців збирає в одну шеренгу командир із позивним “Пуштун”. Він дає патрулю настанови на наступні декілька годин.

“Не забуваємо про власну безпеку. Зброю використовуємо тільки в крайньому випадку, якщо щось загрожує життю. І обов’язкого попереджувальний вгору”, – наголошує начальник штабу ДФТГ “Хорт” із позивним “Пуштун”.

Порушники закону не змушують довго чекати. На першому ж перехресті патруль помічає двох підозрілих чоловіків. Попри прохання зупинитися, один із них одразу ж почав тікати. Біг порушник недовго, бійці спіймали його у наступному дворі. Документів із собою чоловік не мав, а патрулю пояснив, що святкував щось із друзями. Далі розбиратися будуть правоохоронці.

Таких випадків за ніч чимало: пияки, водій напідпитку та люди, які довго йдуть додому. Такі порушники лише заважають патрулювати місто та відволікають бійців від головного завдання – виявити диверсантів.

“Вони відволікають нас. Ми левову частину часу і зусиль витрачаємо на те, щоб їх якось дисциплінувати. Хтось святкує щось, і ми витрачаємо на це час. А хтось гине, захищаючи країну”, – пояснює “Пуштун”.

Підрозділ стежить за порядком щоночі. Бійці сплять усього декілька годин на добу. Вдень вони менеджери, програмісти та підприємці, а вночі – військові-волонтери. Для бійця із позивним “Топор” це патрулювання стало дебютним.

“Хотів допомагати. До цього допомагав у сфері ІТ ТРОвцям. Хотілося вже більше на передовій, при цьому надавати допомогу не тільки в ІТ, а й фізично”, – розповідає доброволець спецпідрозділу.

Бронежилети, рації та спорядження бійці купували за власний кошт. Бензин для авто також оплачують зі свого гаманця.

“Підсумки, плитник, форма – це все, що в мене було ще зі страйкбольних часів. Усе інше, що було потрібно, вже докуповували. Щось отримали від волонтерів”, – ділиться доброволець “Хорту” із позивним “Котик”.

“Котик” – боєць зростом майже два метри і з повним спорядженням. За його словами, він отримав цей позивний, бо має такий характер.

Разом зі спецпідрозділом команда Апостроф TV вирушила на наступний виклик. Близько 1:40 ночі жінка почала тікати, щойно побачила проблискові маячки. Згодом стало зрозуміло, що вона напідпитку. Що вона робить на вулиці під час комендантської години, жінка змогла пояснити не одразу. Виявилося, їй захотілося пива.

За кілька десятків метрів від жінки патруль помітив двох чоловіків. Вони зупинилися та одразу пояснили, що йдуть рибалити на озеро. Вдома їм не сиділося, бо посварилися з дружинами.

І таких персонажів за ніч бійці зустрічають десятки. Утім перевіряти треба всіх, оскільки ворожі розвідники можуть маскуватися під кого завгодно. Мила, на перший погляд, жінка із візочком може фотографувати стратегічні об’єкти та зливати інформацію. Подібні випадки вже були, і диверсантів передавали українським спецслужбам.

“Зазвичай ДРГ поводяться адекватно. Тільки деякі психологічно можуть себе видавати”, – зазначає “Пуштун”.

Бійці спецпідрозділу “Хорт” переконані, що необхідно вводити покарання за порушення комендантської години. Такий законопроект вже зареєстрували у Верховній Раді. Народні депутати пропонують штрафувати порушників. Якщо перебувати вночі на вулиці і без перепустки, доведеться сплатити 510 грн. Якщо спіймають ще раз – заплатите до 3,5 тисяч гривень. За мінімальними підрахунками, таким чином лише від одного ДФТГ надходило б щонайменше 2 млн гривень щомісяця.

Джерело

Next Post

Для каких целей нужно использовать тепловизор?

Пт Сер 19 , 2022
Тепловизор – инструмент, который используется для наблюдения и других функций. Задача прибора – это отслеживание изменения температуры, а также тепла на поверхности рассматриваемой цели. Прибор фиксирует излучение тепла и превращает его в изображение. На экране вы можете видеть объекты, которые имеют разную температуру. Каждый предмет или живое существо соответствует определенному […]
Тепловизор

Можливо ви пропустили?