Прихильниця “русского міра” з НПУ ім. Драгоманова звернулась за допомогою до Володимира Зеленського

Євгенія Більченко

Скандальна українська професорка НПУ ім. Драгоманова, яка різко критикувала мовний закон, Євгенія Більченко, зняла відеозвернення до Президента України Володимира Зеленського.

Відповідний відеоролик було опубліковано в YouTube.

Зокрема вона повідомляє, що її погрожують звільнити з університету за «політичні погляди», а також про моральні та фізичні погрози з боку обурених користувачів соціальних мереж. Вона назвала це порушенням Конституції.

Більченко назвала себе «двомовною українкою», громадянкою України з «російською ідентичністю». Вона сказала, що її травлять «за вільне висловлення своїх думок».

На її думку, це «антиправові» дії та “політична корупція” у освітній сфері.

Упродовж відео викладачка постійно апелювала до новорічного звернення Президента, де він сказав, сказав, що немає різниці, чи людина «ватник, малорос чи бандерівець». У ролику вмонтовані уривки з нього, а також скріншоти обурених користувачів соцмереж.

Наприкінці ролика Більченко перейшла на українську і звернулася до колег із НПУ із закликом захистити її.

Раніше професорка НПУ ім. Драгоманова Євгенія Більченко, яка викладає філософію, опублікувала на своїй сторінці у Facebook допис. У ньому вона різко розкритикувала статтю 30 закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, яка набула чинності 16 січня 2021 року про зобов’язання повного переходу сфери обслуговування на державну мову.

До слова, у вівторок у НПУ ім. Драгоманова мають вирішувати питання щодо її звільнення.

Раніше ми публікували, що мешканці Микільської Слобідки відстоюють парк на вулиці Маланюка.

 

Next Post

У Генплані розвитку Києві відмовились від будівництва зразу трьох станцій метро

Пн Січ 25 , 2021
Комунальна організація «Київгенплан» опублікувала інформацію, згідно з якою київський метрополітен відмовився від ідеї будівництва відразу трьох станцій. Йдеться про станції метро «Биківня», «Старобориспільська» і «Лісництво». У повідомленні говориться, що будувати ці станції немає необхідності – пасажиропотік буде дуже низьким. Раніше стало відомо, що протягом наступних семи років інфраструктуру метро в […]
Метро

Можливо ви пропустили?