Весною МОЗ дозволить вакцинувати від коронавірусу дітей старше 5 років

вакцинація дітей

«Досвід інших країн, де вже проводять такі щеплення, показує, що це безпечно. Що завдяки щепленням від ковіду попереджають передчасну смертність, особливо на фоні важких соматичних захворювань», — зазначив Ігор Кузін.

Він розповів про це в інтерв’ю BBC Україна.

Він зауважив, що європейський регулятор ще не видавав рекомендацій щодо щеплення дітей від 5 років, але МОЗ планує уже в квітні розглянути це питання.

Ігор Кузін нагадав, що зараз в Україні дозволена вакцинація дітей від 12 років і уже 140 тисяч підлітків у віці від 12 до 18 років пройшли щеплення препаратом Pfizer. Він зауважив, що  частота несприятливих випадків після імунізації дітей не більша, ніж серед дорослих, тобто нічого незвичного не зареєстровано.

«Якщо дитина має супутні захворювання — онко, астма, серцево-судинні, то я б радив провести щеплення. Бо перебіг ковіду у такої дитини може бут важким. Якщо дитина здорова, то рішення буде залежати від того, наскільки часто ця дитина відвідує організовані колективи», — резюмував лікар.

Next Post

Місто має негайно втрутитись у ситуацію зі Сквером «Волонтерів АТО» — Прокопів

Ср Січ 12 , 2022
Раніше Київською міською радою неодноразово вживалися заходи для заборони будівництва на земельній ділянці на перетині Стратегічного шосе та проспекту Науки. Крім того Київська міська рада розірвала договори оренди з компанією. Як заявив депутат Київради, член постійної комісії з питань регламенту, депутатської етики та запобігання корупції Володимир Прокопів,  місто має негайно втрутитись у ситуацію […]
сквер волонтерів

Можливо ви пропустили?