СБУ блокувала чергову спробу вербування українців спецслужбами РФ

Контррозвідники Служби безпеки України зафіксували спробу залучення спецслужбами Російської Федерації жителя одного з прикордонних районів Чернігівської області в конфіденційне співробітництво на шкоду державній безпеці України. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Встановлено, що наш співвітчизник періодично виїжджав до Росії у приватних справах. Під час чергової поїздки був затриманий російськими правоохоронцями за нібито порушення трудового законодавства і умов перебування на території РФ.

Вдавшись до методів психологічного тиску і залякування, представники ворожої спецслужби змусили чоловіка підписати згоду на негласне співробітництво. За завданням російських кураторів, українець повинен був збирати інформацію про військові частини і військовослужбовців, що проходять службу в районах, що межують з РФ. Їх також цікавила інформація щодо співробітників українських правоохоронних органів, громадян, які систематично їздять в Росію на заробітки. Зібрані дані людина повинна була передати кураторам під час наступного візиту в РФ.

По поверненню додому чоловік добровільно звернувся в Службу безпеки України і дав свідчення про обставини його вербування і поставлені завдання.

Next Post

Російські генерали про вірмен

Чт Жов 8 , 2020
Генерал-майор Володимир Маєвський, який в 1895-1913 роках обіймав посаду консула Росії в Туреччині, відзначав: «Необхідно показати Європі, що вірмени не піддавалися пригніченню і геноциду в Османській імперії. Насправді це був зовсім не геноцид, а політична вигадка. Правда, як вона є, полягає в тому, що вбивства на Сході здійснювалися не мусульманами, […]

Можливо ви пропустили?