Школи Києва з 12 квітня розпочинають прийом документів до 1-х класів

школа
фото: пресс центр КМДА

Столичні школи готуються до прийому документів у перші класи та вже з 12 квітня прийматимуть заяви батьків. При прийомі документів будуть дотримані всі необхідні епідеміологічні вимоги.

Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Цього року, як і минулого, ми очікуємо 31 тисячу першокласників. Місць у перші класи шкіл столиці – достатньо. Зарахування дітей здійснюватиметься поетапно», – розповів Валентин Мондриївський.

Він пояснив, що першочергово до школи будуть приймати дітей, які проживають на території обслуговування відповідного навчального закладу та дітей, чиї брати чи сестри вже навчаються в цій школі. Також у першій черзі перебуватимуть діти працівників закладу освіти та діти із садочків, які входять до структури школи. Потім – усі охочі на наявні вільні місця.

«Уже третій рік поспіль ми виділяємо з міського бюджет безпрецедентну суму на реалізацію заходів у рамках Нової української школи. Впевнений, що таких інвестицій в освіту не вкладає жоден регіон України. За останні три роки з державного бюджету місто отримало 158 млн грн, до якого місто додало ще 610,4 млн грн. Це дозволило якісно підготувати школи до прийому першокласників, відповідно до всіх стандартів НУШ», – зазначив Валентин Мондриївський.

Він додав, що за три роки для 96 тис. учнів початкових класів обладнано понад 3,3 тис. кабінетів початкових класів, відремонтовано 791 кабінет, здійснено підвищення кваліфікації понад 7 тис. вчителів, які викладають у початковій школі за новим державним стандартом.

Next Post

У Деснянському районі в квартирі стався вибух

Пн Бер 22 , 2021
Внаслідок події власник помешкання отримав поранення різного ступеню тяжкості, з якими його госпіталізували у лікарню. За фактом незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами слідчі розпочали кримінальне провадження. Про це повідомляє пресс-служба Національної поліції. Вчора близько 21-ї години до столичної поліції з лікарні швидкої медичної допомоги надійшло повідомлення […]
вибух

Можливо ви пропустили?