СБУ заблокувала діяльність фінансової піраміди “B2B Jewerly”

Служба безпеки України заблокувала діяльність фінансової піраміди, у яку вклалися понад 600 тисяч українців.

З фото оприлюднених на офіційному сайті СБУ зрозуміло, що йдеться про так звану ювелірну мережу “B2B Jewerly”.

Оперативники спецслужби встановили, що вкладниками «піраміди» стали понад 600 тисяч громадян. А орієнтовний обсяг коштів, привласнених та легалізованих зловмисниками через придбання елітного майна та інвестування в підконтрольний бізнес, становить більше ніж $250 мільйонів.

Зокрема, організатори піраміди придбали один з островів Дніпровського каскаду з розташованими на ньому об’єктами нерухомості, 18 елітних позашляховиків, вартістю понад 100 тисяч доларів США кожний, коштовності, інше рухоме та нерухоме майно.

27 серпня у межах кримінального провадження правоохоронці провели 48 обшуків у Київській і Вінницькій областях та в Одесі. Судом накладено арешти на майнові активи зловмисників.

За результатами слідчих дій буде прийнято рішення щодо повідомлення фігурантам про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 222, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України.

Next Post

У Київській області рятувальники зняли з відкритого вікна на дев'ятому поверсі двох дітей

Пт Сер 28 , 2020
У Фастові рятувальники зняли з відкритого вікна на дев’ятому поверсі житлового будинку двох маленьких дітей. Про це повідомляє прес-служба Фастівського відділення поліції. “У Фастівське відділення поліції надійшло повідомлення про те, що на одній з вулиць міста на підвіконні 9-го поверху сидять двоє малолітніх дітей до трьох років. На місце події […]
Полиция-Киев

Можливо ви пропустили?