Суд змінить рішення про місце арешту Стерненка

Прокурор і голова Шевченківського райсуду Києва сказали Сергієві Стерненку та його адвокатам, що судове рішення про місце відбування Стерненком домашнього арешту буде уточнене.

Про це сам громадський діяч заявив у ніч на вівторок, 16 червня, під час пікетування будинку президента Володимира Зеленського на Печерську. Сергій Стерненко закликав учасників акції знову підтримати його під судом у вівторок.

“Повернувся [голова суду] і дав слово під відеокамери, що завтра зранку буде авторозподіл [справ] щодо, по-перше, перегляду судового рішення, по-друге, роз’яснення судового рішення”, – зазначив Стерненко.

За словами Сергія, таким чином має бути виправлена помилка Шевченківського райсуду, який визначив йому запобіжний захід – 60 днів домашнього арешту за адресою реєстрації (у військовій частині Державної прикордонної служби), тоді як відбувати там цілодобовий домашній арешт для цивільного неможливо.

Зранку 16 червня Сергій Стерненко розмістив подібне повідомлення у себе в телеграмі, вже з посиланням на слідчих і сторону обвинувачення.

“Телефонував слідчий. Прокурор подав клопотання про зміну адреси відбування домашнього арешту з прописки на адресу проживання. Що заважало це зробити одразу — невідомо. Вчора прокурор просто втік, сказавши що він задоволений”, – написав Стерненко.

“Це означає: запобіжний захід не зміниться зараз. Вони тільки виправлять адресу і все. І я буду позбавлений свободи.
Дам знати, як будуть деталі щодо засідання. А потім буде апеляція. Де вже ми вимагатимемо скасування запобіжного заходу.
Всім дякую за підтримку. Перемога буде за нами!” – додав активіст.

Next Post

Аеропорт Київ відновив міжнародні рейси після карантину

Ср Чер 17 , 2020
Міжнародний Аеропорт Київ ім. Сікорського почав обслуговувати міжнародні напрямки авіарейсів. Про це повідомила прес-служба компанії. Першим рейсом, який прийняв аеропорт, став літак компанії Belavia із Мінська. Вранці 17 червня відбулися рейси до Німеччини та Угорщини. Також триває реєстрація на рейси до Німеччини, Британії, Естонії та Швеції. – Триває реєстрація на […]

Можливо ви пропустили?