Петиція щодо передачі Києво-Печерської Лаври ПЦУ: як відповів Зеленський

Президента України Володимира Зеленського закликали передати Києво-Печерську Лавру у користування Православній церкві України. Наразі храм орендує Українська православна церква Московського патріархату. 

Президент України Володимир Зеленський у відповіді на петицію  зауважив, що об’єктами державної власності в країни управляє уряд. Ця відповідь була опублікована на сайті президента у п’ятницю, 22 травня.

Як вказано у відповіді, саме український уряд визначає, якими саме об’єктами він управлятиме безпосередньо, а які – передаються в управління іншим суб’єктам. При цьому Зеленський послався на закон про управління об’єктами державної власності, закон про Кабінет Міністрів України та п’ятий пункт статті 116 української Конституції.

Петиція, яка закликає припинити використання Києво-Печерської лаври УПЦ МП та розірвати відповідний договір про оренду, була розміщена на сайті президента 15 квітня. А вже 29 квітня вона набрала необхідні для розгляду главою держави 25 тисяч голосів.

Автори петиції називали лавру “однією з найбільших святинь українського народу” та наполягали на тому, що її має використовувати Православна церква України (ПЦУ). Вони пояснювали це тим, що саме ця конфесія є “визнаною православним світом” автокефальною православною церквою на території України.

Джерело

Next Post

Музей Революції гідності вперше проведе акцію "Мальви пам’яті"

Сб Тра 23 , 2020
Національний музей Революції гідності 23 травня, у День Героїв, проведе акцію «Мальви пам’яті», присвячену Героям Небесної сотні та воїнам російсько-української війни.  У пресслужбі музею повідомили, що акція, яку започатковано разом з ГО «Родина Героїв Небесної Сотні», цьогоріч відбудеться вперше. “У цей день у пам’ятних місцях перехожі бачитимуть паперові квіти – […]
Музей Майдану

Можливо ви пропустили?