Кияни закликають тимчасово припинити скошування трави у місті

На сайті електронних петицій Київради опубліковано пропозицію тимчасово припинити скошування трави в місті.

«Вже не перше літо поспіль ми бачимо одну й ту саму картину – ще до кінця червня київські двори та більшість газонів перетворюються на випалену сонцем руду пустелю. Це відбувається через скошування трави, яке проводять господарські служби без огляду на актуальний стан трав’яного покриву та подальшого догляду за ним (полив, підсіювання тощо)», – пише авторка петиції Оксана Кметь.

Вона припускає, що в «Київзеленбуду» бракує грошей на регулярний полив усіх газонів, тож пропонує взяти до уваги досвід європейських міст і призупинити скошування трави принаймні на рік, щоб дати можливість зеленому покриву відновитися.

Так, через зміни клімату в низці міст Польщі – таких як Елк, Конін, Варшава і Краків – запровадили тимчасову відмову від скошування трави, повідомляє громадська організації «Плато», яка займається адаптацією міста до змін клімату.

У Любліні програма «Тут косимо рідше» діє вже три роки. Цьогоріч до неї додадуть ще 23 локації, загальною площею більше 14 гектарів.

У Познані відмову від покосів ініціювали самі мешканці, швидко зібравши понад 700 підписів під відповідною петицією.

Таке рішення повинно допомогти рослинам перенести посуху та значно уповільнити випаровування води з ґрунту.

Джерело

3 thoughts on “Кияни закликають тимчасово припинити скошування трави у місті

  1. Не надо писать идиотских статей от имени киевлян. То, что уахживать за газонами надо иначе – то один вопрос, но если не скашивать траву, она становится рассадником клещей и др. не самых полезных насекомых. Поляжет, сопреет, загниет. Лучше уж сухостой, чем перечисленное. На самом деле, сажать надо низкорослую траву, поливать и качественно косить. Но писать ерунду от имени киевлян – наглость и глупость.

    1. Сергей, совершенно с Вами согласен, что “не надо писать идиотских статей”! Особенно по поводу ” клещей и др. не самых полезных насекомых” в городе, которых там практически не бывает. А ухаживать за зелёными насаждениями можно различными методами, в том числе, давая им отдохнуть от назойливого и неквалифицированного “ухаживания”.

  2. Абсолютно поддерживаю автора петиции. В наших реалиях и с нашим меняющимсч климатом давно пора отказаться от превращения цветущей страны в дикое поле. Мы не Англия, где повышенная влажность и нет необходимости в частом поливе газонов, да и трава там совсем другая. В наших широтах более актуальны, да и более эстетичны , более естественны и автотентичны будут так называемые мавританские газоны. Ведь чем Украина славится? Цветущими степями. Европа этим похвастать не может. У нас такое разнотравье, разноцветье! Подсеивать полевых цветов, за счет своей высоты природы их не нужно практически вообще поливать и косить, в наших условиях нехватки и дороговизны воды это идеально, пусть цветут газоны радужными разноцветными цветами, богатству своей земли будем любоваться, дышать кислородом и воздузом без пыли.

Comments are closed.

Next Post

Цієї зими Київавтодор витратив на прибирання снігу більше грошей, ніж минулої (ДОКУМЕНТ)

Чт Тра 21 , 2020
Упродовж зимового сезону 2019-2020 «Київавтодор» витратив більше грошей на прибирання снігу, ніж за сезон 2018-2019. Про це йдеться у відповіді на запит юриста Ростислава Кравця. Документ він опублікував у Facebook. Як видно з документу, цьогоріч комунальникам не вдалося повністю освоїти всі виділені на прибирання снігу кошти – було витрачено 395 мільйонів із […]

Можливо ви пропустили?