«Книжковий Арсенал» не відбудеться у травні

Мистецький арсенал переносить Х Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» на кінець серпня 2020 року.

Раніше Арсенал повідомляв про імовірні зміни, однак вірив, що вжиті державою заходи сприятимуть боротьбі з вірусом і уможливлять проведення культурних подій. Але 25 березня уряд України продовжив карантин до 24 квітня.

«Ми готові провести Х Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» цього року. Проте розуміємо, що він не зможе бути таким, яким ми його спланували. Та ми віримо, що він так само потрібний нашим учасникам і нашим відвідувачам. Потрібний не в онлайні, а в реальному житті, в унікальному просторі історичної будівлі Мистецького арсеналу, в його неповторній естетичній книжковій атмосфері. Тому команда Книжкового Арсеналу продовжує роботу над підготовкою фестивалю. Уточнені дати ми повідомимо додатково. Якщо ситуація знову зміниться, ми будемо змінюватись разом із нею», — зазначила координаторка фестивалю Юлія Козловець.

Попередньо Х Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» був запланований на 20–24 травня 2020 року. Темою цьогорічного фестивалю обрано “оптимісти скептики”, її куратором став літературознавець Ростислав Семків. Окрім нього, до кураторської команди увійшли письменник Сергій Жадан, літературні менеджерки Оксана Хмельовська, Тетяна Родіонова, Юлія Козловець та Оксана Щур, музикознавиця Любов Морозова, артменеджерка Ольга Жук, письменниця та радіопродюсерка Ірина Славінська, кураторка сучасного мистецтва Соломія Савчук.

Минулого року Книжковий Арсенал було визнано найкращим літературним фестивалем світу на International Excellence Award в Лондоні.

Джерело

Next Post

Зеленський анонсував державний проект "Великдень вдома"

Чт Бер 26 , 2020
В Україні готують проект «Великдень вдома», який дозволить віруючим відсвяткувати Великдень вдома, уникнувши натовпу в церкві. Про це Президент Володимир Зеленський заявив під час селекторної наради з головами облдержадміністрацій та мерами обласних центрів, повідомляє прес-служба глави держави. «Великдень зазвичай збирає в церкві багато людей. Серед них і ті, хто приїхав […]

Можливо ви пропустили?