Зеленський анонсував державний проект “Великдень вдома”

В Україні готують проект «Великдень вдома», який дозволить віруючим відсвяткувати Великдень вдома, уникнувши натовпу в церкві.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив під час селекторної наради з головами облдержадміністрацій та мерами обласних центрів, повідомляє прес-служба глави держави.

«Великдень зазвичай збирає в церкві багато людей. Серед них і ті, хто приїхав з-за кордону. Тому зараз ми готуємо і вже скоро представимо проект «Великдень вдома», який допоможе відсвяткувати це велике свято вдома, не збираючись натовпами в церквах », – сказав Президент.

Він також повідомив, що поспілкувався з главами церков щодо безпеки святкування Великодня та проведення богослужінь в умовах поширення Covid-19.

«Керівники церков розуміють, що богослужіння можна проводити онлайн, у вигляді відеоконференції. Якщо якийсь обряд вимагає присутності людей, то треба обмежувати кількість прихожан. Всі керівники церков погоджуються з цим», – зазначив Зеленський.

На нараді також розглядалася можливість розміщення патрулів біля храмів і церков. Зокрема, в разі великого скупчення людей патрулі повинні проводити бесіди з парафіянами і роз’яснювати, що збиратися натовпом небезпечно не тільки для них самих, але і для здоров’я оточуючих.

Крім того, Президент зазначив, що існує домовленість з главами церков про залучення при потребі їх представників в обласні штаби, які займаються запобіганням поширенню коронавіруса

Next Post

Як живе Київ в умовах карантину

Чт Бер 26 , 2020
Вчора, 25 березня, український уряд ввів режим надзвичайної ситуації по всій країні на 30 днів, також було вирішено продовжити карантин до 24 квітня. І хоча конституційні права громадян при цьому не обмежуються, вже кілька днів, як Київ спорожнів. Закриті магазини, порожні зупинки громадського транспорту, збиральні машини, кур’єри, евакуатори і продавці […]

Можливо ви пропустили?