Забудовник програв суд щодо продовження будівництва в Протасовому яру

Забудовник ТОВ «Дайтона груп» програв суд по продовженню забудови в Протасовому яру.

Про це повідомляє спільнота «Захистимо Протасів Яр».

Шостий апеляційний адміністративний суд Києва виніс рішення обмежити висотність будівництва та зберегти припис на його заборону. Тепер активісти чекають від мерії оскарження договору суборенди.

Влітку 2019 року ТОВ «Дайтона груп» звернулась до Окружного адміністративного суду Києва з проханням змінити висотність у містобудівних умовах та обмеженнях (базовий документ для будівництва), оскільки будівельний проєкт ЖК «Турбійон» цим умовам та обмеженням не відповідає.

Тоді Окружний адміністративний суд Києва зупинив дію рішення Департаменту міського благоустрою КМДА, яке зобов’язувало забудовника Протасового Яру прибрати будівельний паркан (без нього заборонено проводити будь-які роботи). Це дозволило «Дайтона Груп» продовжити будівництво трьох висоток у Протасовому Яру.

Але це рішення окружного адмінсуду було проміжним. Раніше КМДА рекомендувала забудовнику утриматись від виконання будь-яких робіт до прийняття остаточного рішення.

В спільноті «Захистимо Протасів Яр» кажуть, що далі місто має подати позов і оскаржити договір суборенди. Потім ще один суд по самому припису в Києві. І паралельно суд в Дніпрі з ідентичним київському змістом.

Нагадаємо, що кінцевим бенефіціаром дніпровської компанії «Дайтона Груп» є Володимир Ясько. Він керує компанією «Інтенсив ресурс», кінцевий бенефіціар якої – Геннадій Корбан.

Джерело

Next Post

Вандали викопали тюльпани і нарциси в парку «Перемога»

Ср Лют 26 , 2020
У ніч на 26 лютого невідомими були викрадені перші сходи тюльпанів і нарцисів в столичному парку «Перемога». «Прикро, коли в сучасному місті існують “люди”, які йдуть на такі вчинки, не поважаючи ні людську працяю ні природну красу», – йдеться в повідомленні КП СЗН Дніпровського району. У комунальному підприємстві закликали всіх […]

Можливо ви пропустили?