Позачергові вибори в Києві можуть відбутися 8 грудня

Парламентська фракція партії “Слуга народу” готує проект закону “Про столицю”, який, можливо, призведе до проведення позачергових виборів в Києві на 8 грудня.

“Теоретично можуть вибори бути 8 грудня а можуть і не бути. Залежить від того, як встигнемо написати законопроект, подати і провести за процедурою”, – розповів один з нардепів.

Одним з найбільш вірогідних кандидатів на Київ від “Слуги народу” вважається Олександр Ткаченко. Разом з тим, за даними видання, він категорично відмовився претендувати на пост глави КМДА.

“Вибори – так, КМДА – ні”, – передають позицію Ткаченко джерела.

У команді Зеленського припускали, що після рішення Кабміну Віталій Кличко сам відмовиться від посади і “вибори можна буде провести чужими руками”. Однак цього не сталося, і тепер питання Києва завис в повітрі.

Таким чином в партії влади виникла проблема з пошуком кандидата на главу КМДА.

Разом з тим місцеві вибори по всій країні в “Слугу народу” в цьому році вирішили не проводити. Згідно з Конституцією, планові місцеві повинні відбутися в останню неділю жовтня 2020 року, однак зараз розглядається опція перенести їх яким-небудь чином на весну.

Джерело

Next Post

14 вересня у Києві відбудуться всеукраїнські змагання «Ігри Нескорених»

Ср Вер 11 , 2019
14 вересня о 09:00 у Києві розпочнуться Національні Ігри Нескорених, за підсумками яких буде обрано збірну України на Ігри Нескорених 2020 у Гаазі. Міністерство у справах ветеранів України спільно з Департаментом молоді та спорту запрошують усіх прийти на стадіон «Піонер» (вул. Туполєва, 22-Д) та підтримати тих, хто повернувся з війни, хто попри […]

Можливо ви пропустили?