Новий генплан. Розробник повинен врахувати зауваження

Громадські обговорення генерального плану Києва повинні стартувати на початку березня.

Про це повідомив директор Інституту Генерального плану м. Києва Сергій Броневицький, повідомляє пресцентр КМДА.

У комунальній організації зазначили, що генплан – об’ємний документ із 17 розділів: від транспорту і інженерного забезпечення до екології та культурної спадщини. З початку громадських обговорень матеріали будуть виставлятися в кожному районі міста для отримання пропозицій і зауважень громадськості і подальшого прийняття зваженого документа.

«Зазначу, що вже відбулося заслуховування доповіді про проєкт історико-архітектурного опорного плану (ІАОП) м. Києва. Першими, 18 грудня 2019 року, проєкт розглянули і відзначили його високу якість у Спілці архітекторів України. Другими, 6 лютого 2020 року, розглядала Консультативна рада з питань охорони культурної спадщини. Заслуховування доповіді не є громадським обговоренням, оскільки обидва органи, за законодавством, не мають права проводити громадські обговорення», – зазначив Броневицький.

ІАОП – частина проєкту генплану, обговорення якого оголосить замовник, тобто Департамент містобудування та архітектури. Щоб почати громадські обговорення проєкту генерального плану та його частин, потрібно отримати зауваження до ІАОП від експертів, перш ніж направляти документ на затвердження Мінкульту.

Згідно із законодавством, перед узгодженням з Мінкультури місцеві представники також мають право надати пропозиції до документа, який стосується Києва, пам’яток його історико-культурної спадщини.

«Також ми отримали зауваження від Консультативної ради з питань охорони культурної спадщини, від Департаменту культурної спадщини і все це передамо розробнику – Українському державному інституту культурної спадщини Міністерства культури, молоді і спорту», – додав Броневицький.

Розробник повинен врахувати зауваження. Документ також спрямують на розгляд Мінкультури. Далі – зауваження від Мінкультури в разі їх наявності і, власне, узгодження Міністерством.

«Попереду в усіх нас ще велика робота. Генеральний план – дуже складний і місткий документ. Разом з суспільством нам жити за цим документом, розвивати наше місто, зберігати те, що маємо. Тому кияни повинні долучатися до його обговорення, яке почнеться вже на початку березня», – відзначили в Інституті Генплану Києва.

Нагадаємо, чинний генплан Києва розрахований до 2020 року. Раніше Віталій Кличко запевняв, що новий генплан Києва буде винесено на громадські обговорення влітку, а Київрада прийме його восени 2019 року.

Next Post

На Броварщині голова будівельного кооперативу за привласнення 1,2 млн. гривень постане перед судом

Пн Лют 10 , 2020
За процесуальним керівництвом прокуратури Київської області працівники слідчого управління поліції Київщини завершили досудове розслідування і кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України з обвинувальним актом направлено до суду. Встановлено, що в місті Бровари, починаючи з 2015 року, […]
Полиция-Киев

Можливо ви пропустили?