В “Слузі народу” запропонували ввести податок на операції з готівковим обміном валют

В Україні хочуть ввести новий податок, який буде стягуватися при проведенні валютообмінних операцій у готівковій формі.

Про це пише UBR.

Законопроект №2208, який пропонує обкласти податком у 1% все валютообмінні операції в готівковій формі, 3 жовтня зареєстрував у Верховній Раді нардеп від “Слуги народу” Олександр Дубинський.

На його думку, зібрані кошти потрібно спрямовувати на розвиток молодіжного спорту. У пояснювальній записці Дубинський звертає увагу, що в скандинавських країнах рівень залученості дітей в різні спортивні заходи та секції досягає 85%. При цьому, згідно з профільної урядової програми, до 2020 року в нашій країні це показник повинен досягти всього 13%.

Однією з причин такої статистики автор вважає мізерні бюджетні асигнування. У 2019 на спорт в скарбниці виділили 3,7 млрд грн. З яких тільки 23% спрямовується на розвиток.

Новий збір, на думку нардепа, допоможе виправити такий стан справ. Крім того, він буде стимулювати людей відмовлятися від готівки. Оскільки податок, згідно з його задумом, не буде застосовуватися до безготівковими операціями.

Next Post

Зброя та безпека-2019: у Києві починає роботу виставка озброєння

Вт Жов 8 , 2019
У Києві починає роботу найбільша українська виставка озброєння “Зброя та безпека-2019”. Про це повідомляє “Український мілітарний портал”. Свої натурні та макетні зразки виставляють державні та приватні підприємства. Цього року масштабним є представництво виробників із сусідніх країн, зокрема Туреччини та Чехії. Серед найцікавіших експонатів виставки: ракетний протикорабельний комплекс “Нептун”, гелікоптер H-225 […]
Виставка зброї

Можливо ви пропустили?