Місцеві жителі відстоюють останній парк на Микільській Слобідці

Толока на Маланюка

У Києві, можливо, з`явиться нова точка протистояння — на вулиці Євгена Маланюка, що на Микільській Слобідці.  Місцеві жителі хочуть зберегти парк, якому близько 60 років. Вчора, 23 січня, вони вкотре вийшли на толоку, аби  показати, що це — їхній парк, і вони не дозволять його знищити.

Якихось 60 років тому ця ділянка належала  Дарницькому комбінату будівельних матеріалів і конструкцій. На 2 гектарах площі  був  розташований затишний парк з двома фонтанами, центральною прогулянковою алеєю, сотнями величезних  дерев.

Толока на Маланюка

Місцеві мешканці, власники квартир у цього мікрорайоні, рік тому почали збір підписів за збереження парку на вулиці Маланюка, 101. Адже в планах у забудовника —  знищити  цей парк і звести ще один багатоквартирний будинок. Втім, є чутки і про будівництво школи, і про створення підземного паркінгу.

Та місцеві не тільки збирають підписи. Вони регулярно влаштовують толоки з прибирання сміття на цьому місці, маркують дерева, щоб уберегти їх від незаконної вирубки.

Люди наголошують, що на цій ділянці — взагалі останній парк на Микільській Слобідці,  і тому вони наполягають — слово громади у такому питанні має бути вирішальним.

Толока на Маланюка

Ось кілька думок місцевих мешканців, що вийшли вчора на толоку.

Євгенія Якимчук, власниця квартири у цьому мікрорайоні говорить: «Я не хочу, щоб мої вікна дивилися у вікна сусіднього будинку. Я хочу дихати свіжим повітрям, і мати зелену зону в пішій доступності». Втім, пані Євгенія сподівається, що за потреби місцевих мешканців підтримає київська влада, і парк буде збережено. «Надіюсь, що не доведеться виходити на пікети й акції», — каже вона.

Молода родина, що вийшла з усією родиною підтримати ініціативу й поставити підпис, вважає, що збереження парку — це чудова ідея. «Адже у всій Європі створюють парки, а у нас — навпаки».

Тарас Приходько, корінний мешканець Микільської Слобідки,  пам`ятає, яким упорядкованим і затишним був парк.

«Тільки парк, і жодних інших варіантів! Причому, статус парку має бути закріплений законно, юридично, — переконаний він. — А нашому меру громада делегувала повноваження, і він мусить виконувати її волю».

Якщо захочете приєднатися, інформація про парк на Маланюка тут: https://www.facebook.com/malanyka101park/

Раніше ми повідомляли, що вокзал у Києві став найпопулярнішим в Україні в минулому році. 

Next Post

Прихильниця "русского міра" з НПУ ім. Драгоманова звернулась за допомогою до Володимира Зеленського

Пн Січ 25 , 2021
Скандальна українська професорка НПУ ім. Драгоманова, яка різко критикувала мовний закон, Євгенія Більченко, зняла відеозвернення до Президента України Володимира Зеленського. Відповідний відеоролик було опубліковано в YouTube. Зокрема вона повідомляє, що її погрожують звільнити з університету за «політичні погляди», а також про моральні та фізичні погрози з боку обурених користувачів соціальних мереж. Вона […]
Євгенія Більченко

Можливо ви пропустили?