Через будівництво на Воскресенці частина Києва може залишитися без води, – «Київводоканал»

На столичній Воскресенці біля Деснянської водопровідної станції почалася підготовка до будівельних робіт. У «Київводоканалі» побоюються, що це будівництво може загрожувати роботі станції, яка постачає воду більшу частину міста.

Під ділянкою, який забудовник вже почав захищати бетонним парканом, проходять водоводи Д = 1200-1400 мм. Вони транспортують воду з водозабірного ковша на очисні споруди станції.

Сам ківш розташований в 300 метрах від вказаної ділянки, що, як кажуть в «Київводоканалі», суперечить діючим санітарним правилам і нормам.

У підприємстві наголошують, що ківш і водоводи мають стратегічне значення для Києва, адже Деснянська водопровідна станція забезпечує 65% питної води міста.

Зона водопостачання Деснянської насосної станції

Таким чином, в разі пошкодження відвідав або порушення роботи ковша, можуть виникнути проблеми з водопостачанням, які торкнуться більшу частину Києва.

У «Київводоканалі» пообіцяли звернутися до відповідних органів і з’ясувати, яким чином стала можлива підготовка до будівництва. А також вжити заходів для збереження цілісності об’єктів інфраструктури водопровідної станції.

Next Post

Під Києвом дівчина підірвалася на гранаті

Чт Лип 25 , 2019
В одному з житлових масивів в Крюковщині вибухнула граната, постраждала дівчина. Про це повідомляє “Інформатор“. Інцидент стався напередодні увечері. За даними видання, вибух прогримів в десяти метрах від одного з житлових комплексів. Незабаром після НП на територію РК приползла закривавлена дівчина: вона дісталася до найближчих додому і попросила про допомогу. […]

Можливо ви пропустили?