Травень Києві виявився найхолоднішим в XXI столітті, а метеорологічне літо так і не прийшло

Минулий травень Києві виявився найхолоднішим в XXI столітті, тому метеорологічне літо в столиці так і не настало. Про це повідомляється на сайті Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

За даними спостережень метеостанції, середньомісячна температура повітря травня в столиці становила +12,4 ° С, що на 2,8 ° С нижче за кліматичну норму.

Найхолодніше в Києві було 13 травня, коли мінімальна температура під ранок опустилася до +2,0 ° С, а найтепліше – 11 травня, коли максимальна температура після полудня піднялася до +27,6 ° С.

Травень, як і рік тому, виявився щедрим на опади, яких  випало 122 мм, або 230% кліматичної норми. Він трохи компенсував недобір опадів, який в столиці спостерігався з минулого літа. У рейтингу найбільш вологих нинішній травень став шостим.

 

Next Post

Помер Мирослав Скорик

Пн Чер 1 , 2020
1 червня у Києві помер видатний український композитор, львів’янин Мирослав Скорик. Причини смерті 81-річного композитора наразі не розголошують. Герой України, народний артист і володар почесного звання «Львів’янин року» Мирослав Скорик народився 13 липня 1938 року у Львові, його батьки отримали освіту у Віденському університеті, а бабця була рідною сестрою оперної […]
Мирослав Скорик

Можливо ви пропустили?