У чорнобильській зоні цього року введуть декілька інновацій

У 2017 році Державне агентство з управління зоною відчуження зосередиться на відновленні екологічного балансу уражених радіацією територій. 

У зоні відчуження Чорнобильської АЕС планують запровадити енергоефективні методи отримання електроенергії та відкрити біосферний заповідник.

Про це повідомив глава структури Віталій Петрук під час брифінгу у рамках прес-туру на території Чорнобильської зони.

За словами управлінців, зону відчуження поділять на дві частини.

“Одна частина території стане зоною промислового використання: саме тут будуть розміщені сонячні панелі. Іще дві треті зони відчуження будуть відведені для влаштування Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника”, – передає спікер.

Відповідний указ президент підписав у 2016 році, а 30 березня цього року заповідник офіційно зареєстрували, і невдовзі він почне функціонувати.

За словами глави ДАВЗ, наразі Мельничук набирає адміністративну команду і забезпечує початок роботи Чорнобильського заповідника.

 

Next Post

Проспекту Перемоги повернуть стару назву

Вт Кві 11 , 2017
Проспект Перемоги в Києві планують перейменувати в Брест-Литовський проспект. Відповідний проект рішення опубліковано на сайті Київради. “Перейменувати проспект Перемоги у Шевченківському, Святошинському та Солом’янському районах на Брест-Литовський проспект”, – йдеться в документі. Зараз документ перебуває на розгляді двох комісій. Зазначимо, проспект відомий з першої половини XIX століття як Житомирське і […]
Проспект-Победы-Киев

Можливо ви пропустили?