Кличко розповів, коли в Києві запрацюють дитсадки та поїде метро

Мер Києва Віталій Кличко розповів, як відбуватиметься наступний етап послаблень карантинних обмежень у столиці.

За його словами, вже з суботи, 23 травня, в Києві у звичайному режимі почне працювати наземний громадський транспорт – автобуси, трамваї, тролейбуси.

З цього ж дня роботу відновлять магазини, площею до однієї тисячі квадратних метрів. Також відкриються спортивні та дитячі майданчики у парках, скверах та прибудинкових територіях.

Анонсував мер Києва і відновлення роботи метро – але не з суботи, а з понеділка: “З 25 травня буде поновлено роботу метрополітену”.

Окрім того, запрацюють промислові ринки та сільськогосподарські ярмарки, розповів Кличко.

Водночас деякі обмеження послаблять тільки з 1 червня, каже мер Києва. Зокрема йдеться про:

  • відновлення роботи дитсадків
  • дитячо-юнацьких спортивних шкіл
  • спортивних залів та фітнес-центрів (але не басейни)
  • відкриття зон відпочинку та пляжів біля водойм

“Хочу підкреслити, що всі заплановані послаблення будуть запроваджені лише, якщо не погіршиться ситуація з поширенням вірусу. Тому все залежатиме від того, наскільки свідомо кияни поставляться до елементарних, але таких необхідних заходів безпеки”, – сказав Кличко.

“Послаблення карантину – це не ігнорування вірусу, а усвідомлення того, що його треба взяти під контроль і навчитись жити в дещо інших реаліях”.

Джерело

Next Post

Кияни закликають тимчасово припинити скошування трави у місті

Чт Тра 21 , 2020
На сайті електронних петицій Київради опубліковано пропозицію тимчасово припинити скошування трави в місті. «Вже не перше літо поспіль ми бачимо одну й ту саму картину – ще до кінця червня київські двори та більшість газонів перетворюються на випалену сонцем руду пустелю. Це відбувається через скошування трави, яке проводять господарські служби без огляду […]
косять траву

Можливо ви пропустили?