Зеленський підписав указ про розвиток Чорнобильської зони як туристичного об’єкта

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про розвиток Чорнобильської зони відчуження. Указом передбачено стимулювання розвитку туристичної інфраструктури та зменшення передумов для здійснення корупції.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

«Указ стане початком перетворення зони відчуження на одну з точок зростання нової України. Насамперед ми створимо «зелений коридор» для туристів та приберемо передумови для корупції», — повідомив Зеленський під час відвідин Чорнобиля 10 липня.

Указом передбачено збільшення туристичних маршрутів до Чорнобильської зони, зокрема, створення водних маршрутів річками Дніпро та Прип’ять. Крім цього, указом президента передбачено оновлення контрольно-пропускних пунктів на межі зони відчуження та будівництво нових КПП, покращення зв’язку шляхом координації з мобільними операторами.

Також указом скасовуються безпідставні заборони, зокрема, заборона на здійснення відеозйомки у Чорнобильській зоні.

«Водночас указ зобов’язує чиновників та правоохоронні органи погоджувати відвідування Чорнобильської зони протягом трьох календарних днів через електронний кабінет, а наявні електронні квитки будуть синхронізовані. У разі існування підстав для відмови у візиті людина дізнаватиметься про це напередодні, а не на КПП», — повідомляють в Офісі президента.

Кількість відвідувачів зони відчуження Чорнобильської атомної електростанції з 2015 року до 2018 року збільшилася з 8 тисяч до 70 тисяч осіб, половина з них — іноземці.

Next Post

Лагідний конструктивізм або як Йосиф Каракіс створив будинок КВО в історичному центрі Києва

Ср Лип 10 , 2019
Уявіть, ви архітектор перед яким поставили завдання звести будинок. Ніби, нічого складного, це ж і є робота архітектора. Однак ділянка трикутна, поруч фундамент старовинної церкви, а навколо історичний центр Києва. І треба органічно вписати свій будинок у цю дивовижну місцевість. Завдання стає значно складнішим. Тим не менш, Йосиф Каракіс блискуче його виконав. І […]

Можливо ви пропустили?