Київські активісти припинили знищення оздоблення фасаду старовинного будинку

Київські активісти припинили знищення оздоблення фасаду старовинного будинку, який знаходиться в історичному центрі міста.

Про це повідомляє Департамент охорони культурної спадщини КМДА.

«Вдячні ГО «Справжній Київ» за своєчасне втручання: їх команда першими помітила проблему, викликала поліцію та повідомила наш Департамент. На сьогодні роботи зупинено, а порушники понесуть відповідальність згідно з чинним законодавством України», — повідомили у ДОКС.

Як зазначили у мерії, будинок на вулиці Чикаленка, 14 (колишня Пушкінська), який зазнав пошкоджень, збудований у 1912-1914 роках за проєктом архітектора О. Вербицького й оформлений у стилі модерн. А отже, є важливим архітектурним об’єктом міста.

«Однак без жодних дозволів і дозвільних документів почалася руйнація декоративних елементів фасаду цієї пам’ятки», — наголосили у профільному Департаменті столичної мерії.

Оздоблення

Next Post

На Київщині ДСНС врятували ціле село

Вт Вер 10 , 2024
Рятувальники ДСНС на Київщині ліквідували вогонь, що виник внаслідок загоряння сухої рослинності на відкритій місцевості. Вберегти від пожежі вдалося ціле село, а також ферму з тваринами та школу. Про це йдеться у повідомленні від ДСНС України. Загоряння трави спостерігали у Вишгородському районі, поблизу с. Мар’янівка: “Через сильні пориви вітру вогонь […]
ДСНС

Можливо ви пропустили?