“Енергоатом” перед зимою виведе на ремонт ще два блоки АЕС

Під час опалювального сезону працюватимуть усі атомні потужності.

Виконувач обов’язків голови правління компанії “Енергоатом” Петро Котін повідомив про намір до початку опалювального сезону провести ремонт на ще двох блоках атомних електростанцій.

Як пише “Економічна правда”, до листопада усі роботи мають бути завершені, після чого Україна розпочне зиму з повноцінно функціональними дев’ятьма блоками, що дають генерацію у 7,8 гігаватт.

“Енергоатому”, як стверджує Котін, вдалося скоротити термін виконання ремонту блоків більш ніж на 40 днів. Це дозволятиме виводити їх на менший час і менше вдаватися до планових відключень. Ремонт ще одного енергоблоку, найімовірніше, перенесуть на 2025.

В “Укренерго” вважають, що впродовж трьох місяців можна обійтися мінімальними відключеннями електрики.

Південноукраїнська АЕС
Південноукраїнська АЕС
Фото: EPA/UPG

Next Post

Київавтодор оголосив тендер на закупівлю техніки на понад 40 мільйонів

Чт Сер 8 , 2024
Комунальна корпорація «Київавтодор» оголосив тендер на придбання 12 екскаваторів, за які готова заплатити майже 49,8 млн грн. Відповідну інформацію розміщено в електронній системі публічних закупівель Prozorro. Як зазначається в тендерній документації, екскаватор-навантажувач повинен бути на пневмоколісному ходу, мати повний привід, щелепний ківш тощо. Водночас експлуатаційна маса машини повинна бути не менше […]
Київавтодор

Можливо ви пропустили?