Будинок навпроти Софії перетворять на 10-поверховий торгово-офісний центр?

2-поверховий будинок на вулиці Софійській, 20/21, з балкону якого Михайло Грушевський оголосив про незалежність Української народної республіки, можуть перетворити на 6-10 поверховий торгово-офісний або готельно-офісний центр.

Проекти ймовірної реконструкції виклали у facebook кілька громадських активістів.

Анатолій Фролов відшукав проект 10-поверхового центру з трирівневим підземним паркінгом.

Фото з facebook Анатолія Фролова

“Це буде найвищій об’єкт на Софійській площі, не рахуючи Софію. Що робити будемо? Влада в темі та, думою, і в долі”, – написав Фролов.


Нова висотка може вирости якраз навпроти об’єкту культурної спадщини Юнеско

У свою чергу активіст Ірина Нікіфорова опублікувала Історико-містобудівне обґрунтування від 2011 року, підписане директором Науково-дослідного інституту пам’яткоохоронних досліджень Оленою Сердюк та погоджене першим заступником міністра культури Юрієм Богуцьким.


Фото з facebook Ірини Нікіфорової

“Відповідно до цього злочинного проекту ТОВ “Прометей-Стайл” (ГАП Білецький О.В.), історичний будинок повністю знищується, а на його місці споруджується чергова багатоповерхова потвора висотністю понад 10 поверхів та з трирівневим підземним паркінгом. Це все в охоронній зоні пам’ятки всесвітнього значення – Софії Київської та на території Міста Ярослава”, – додала екс-депутат Київради Олена Терещенко-Єскіна.


Фото з facebook Олени Терещенко-Єскіної

За її словами проектів можливої реконструкції будинку є кілька, але усі повни “повністю знищують легендарний будинок, тотально спотворюють історичне середовище і ставлять під загрозу подальше існування Софії Київської”.


Ще один проект “реконструкції”. Фото з facebook Олени Терещенко-Єскіної


Інші проекти “реконструкції”. Фото з facebook Олени Терещенко-Єскіної

“Навіть, якщо найближчим часом і не реалізують жодний з проектів, ми втратимо будинок, який свідомо доводиться до руйнування”, – підсумувала Терещенко-Єскіна.

Користувачів соцмережі подібні проекти обурюють. Вони називають це “жахом” і “катастрофою”.

Як відомо, у лютому будинок, з балкону якого Михайло Грушевський зачитував IV Універсал УНР обнесли зеленим парканом. Активісти наголосили, що це може бути початком знищення пам’ятки.


Джерело Укрправда Київ

Next Post

Денис Казанский: Уголок некрофила в Киеве

Пн Лют 27 , 2017
Есть в самом центре Киева небольшое строение, которое прихожане УПЦ МП называют «часовней» или «церковью святителя Николая Мирликийского», хотя на самом деле оно является скорее очередным незаконно построенным МАФом. Эта самовольная постройка появилась в 2007 году. С тех пор она переживала различные приключения, но ни одна власть так и не […]
Десятинная Лестница

Можливо ви пропустили?