В Охматдиті провели унікальну операцію на мозку дитини(фото)

У лікарні Охматдит, де у рамках проекту “Діти війни” буде створено перший в Україні спеціалізований Центр для реабілітації, провели унікальну операцію на мозку 16-річній дівчині на ім’я Даша.

Про це інформує МОЗ.

У дівчини зненацька почались головні болі, запаморочення та порушення мовлення й лікарі між мовними центрами у мозку знайшли пухлину.

Виявилося, що видалити її, не зачепивши центри та провідні шляхи, можна було тільки у тому випадку, якщо Даша перебуватиме у свідомості та розмовляти, аби нейрохірурги змогли зберегти мовлення.

Єдиний варіант, за якого це було можливо, — проведення операції з унікальною анестезією, під час якої пацієнт мав перебувати у свідомості.

Це друга в Україні подібна операція, яку провели дитині“, – наголошують у МОЗ.

Під час операції неврологи-нейрофізіологи проводили картування кори головного мозку, аби не зачепити зону мовлення. Дівчинка описувала картинки, які вона бачила перед собою.

Вже через дві години у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії Даша самостійно стала на ноги, а наступного дня її перевели до звичайної палати.

Після операції дівчина перестала шепелявити, у неї зникли проблеми з мовленням.

Охматдит

Охматдит

Охматдит

Next Post

Як виглядали сходи на Пейзажній алеї в Києві у 1940-1950 роках

Чт Лип 27 , 2023
У Києві, окрім унікального замку барона Штейнгеля, збереглися й інші унікальні локації. Так, у мережі з’явилися фото, як виглядали сходи на Пейзажній алеї у Києві у 1940-1950 роках. Про це розповідається на Facebook-сторінці “Старі фото Києва. Сходи зі Старокиївської гори на Поділ”. Урочище Гончари-Кожум’яки – оповита легендами древня місцевість Києва. Ще з давніх-давен […]
Пейзажна алея

Можливо ви пропустили?