Як виглядали сходи на Пейзажній алеї в Києві у 1940-1950 роках

У Києві, окрім унікального замку барона Штейнгеля, збереглися й інші унікальні локації. Так, у мережі з’явилися фото, як виглядали сходи на Пейзажній алеї у Києві у 1940-1950 роках.

Про це розповідається на Facebook-сторінці “Старі фото Києва. Сходи зі Старокиївської гори на Поділ”.

Урочище Гончари-Кожум’яки – оповита легендами древня місцевість Києва. Ще з давніх-давен на цих пагорбах були стежки, якими кияни ходили з Подолу до Верхнього міста. У середині ХХ століття на цьому місці були побудовані капітальні сходи з каменю, але в 1960-х роках кам’яні сходи замінили дерев’яними, які до початку ХХІ століття стали непридатними. Сходи, довжина яких понад 200 метрів, складаються з 247 сходинок і ведуть з Пейзажної алеї на Поділ до урочища Гончарі-Кожум’яки відреставрували у 2018 році. Вони стали частиною туристичного маршруту, що починається від сходів з Пейзажної алеї та веде до Андріївського узвозу та Алеї художників. Відомо, що цим узвозом мешканці Києва користуються вже понад тисячу років. Кам’яні сходи, знайдені колись у цьому місці, датуються Х століттям.

Сходи зі Старокиївської гори на Поділ. Фото з обох сторін 1940-х та 1950-х років“, – йдеться у підписі до фото.

Пейзажна алея Пейзажна алея

Next Post

Кардиолог перечислил признаки осложнений — как не допустить инфаркт/инсульт?

Чт Лип 27 , 2023
Заболевания сердечно-сосудистой системы в разы чаще обостряются в летнее время года. Жара сильно увеличивает нагрузку на сердце и сосуды, которые при высоких температурах окружающей атмосферы с гораздо большим трудом осуществляют кровоснабжение внутренних органов человека. Кардиолог перечислил признаки фатальных осложнений, но как не допустить инфаркт/инсульт? Действительно, знать причины приступа — это […]
инфаркт-инсульт

Можливо ви пропустили?