Землі біля музею “Пирогово” повернули громаді Києва

Пирогово

Громаді Києва повернули десятки гектарів земель біля Музею “Пирогово”, де планувалось масштабне будівництво.

Як розповіли у столичній прокуратурі, у 2017 році комерційна структура без будь-яких правових підстав та без згоди власника землі – Київської міської ради – зареєструвала за собою право оренди на 24,5 га землі вартістю 368 млн гривень, що відносяться до охоронної зони Національного музею народної архітектури та побуту України.

На цих землях фірма планувала здійснити масштабне комерційне будівництво.

Оскільки земельна ділянка належить до комунальної власності, а Київрада не приймала рішення про передачу її в оренду, прокуратура міста подала до суду позов про скасування рішення про державну реєстрацію права оренди земельної ділянки за приватною структурою та державної реєстрації цього права.

Судовий розгляд справи тривав майже два роки.

Погодившись з правовою позицією прокуратури, суди першої та апеляційної інстанцій задовольнили позов у повному обсязі.

На цей час рішення за позовом прокуратури реально виконано – право оренди товариства на землі припинено та відповідні відомості внесено до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Раніше ми повідомляли, що з Андріївського узвозу приберуть ятки з сувенірами.

Next Post

Ескаватор протаранив легкову автівку на смузі громадського транспорту

Пт Лют 11 , 2022
Сьогодні вранці в Києві на вулиці Братиславській екскаватор протаранив Mitsubishi Lancer. Фото очевидця аварії опублікували “Вартові Еспресо”. Зіткнення відбулося на смузі громадського транспорту, де ні легковика, ні екскаватора взагалі не мало бути. “В напрямку метро Чернігівська водій екскаватора JCB спробував використати в якості гальма зад Mitsubishi Lancer. Як і очікувалося, пластиковий бампер […]
ДТП

Можливо ви пропустили?