На проспекті Науки замість Леніна – синій квадрат

Ленін

Обличчя комуністичного діяча Володимира Леніна замалювали на стіні будинку по проспекту Науки, 54.

Про це повідомив міський дігер, екскурсовод Кирило Степанець.

“Володьку зафарбували. “Скільки років живу на світі, не бачив такого”, – написав екскурсовод у дописі під фото.

За словами киянина,  зображення комуністичного діяча та вождя революції Володимира Леніна було на стіні будинку по проспекту Науки, 54. Нині замість його обличчя – синій квадрат.

До слова, восени 2015 року діяла Експертна рада, створена як дорадчий орган при Департаменті будівництва та архітектури.  На її  засіданнях вирішувалися питання  наявності художньої цінності об’єктів з комуністичною символікою та визначення їх долі.

Результатом роботи стало складення Анотаційного звіту , який став першим опублікованим державними органами списком об’єктів, які містять радянську символіку. Згідно Додатку 1  серед них було визначено 5 мозаїк, які   мали залишитися збереженими  без змін, окрім останньої, на проспекті Науки, 57, з якої мали прибрати серп і молот.

Було вирішено не переносити мозаїки в майбутній музей, зважаючи на складність зняття матеріалів. Відповідно,  до них мали б додати пояснювальні таблички «твір радянського часу».

Next Post

У Києві суд оштрафував жінку на 17 тис. грн за проїзд у маршрутці без Covid-сертифіката

Чт Гру 9 , 2021
Святошинський районний суд Києва оштрафував жінку за проїзд у маршрутці міжміського сполучення без Covid-сертифіката або негативного ПЛР-тесту. Відповідне рішення суду розмістили у Єдиному державному реєстрі судових рішень. У документі йдеться, що 26 жовтня приблизно о 12.30 жінка була пасажиром мікроавтобусу Volkswagen, який здійснював міжобласне сполучення Київ-Луцьк. Пасажирка була без наявності […]

Можливо ви пропустили?