Президент помилував 31 військового, засудженого за злочини легкого та середнього ступеня тяжкості

Зеленскийзе

Президент Володимир Зеленський підписав указ про помилування 31 військового, засудженого через злочини легкого та середнього ступеня тяжкості. Таке окреме подання про помилування військових зроблено вперше в новітній історії України. При визначенні осіб для помилування враховували їхні заслуги перед державою.

Про це повідомляє Офіс президента.

Беручи до уваги ступінь тяжкості вчинених злочинів, строк фактичного відбуття покарання, особи засуджених, їхній сімейний стан, поведінку до вчинення злочину та після засудження, відшкодування завданих збитків та усунення заподіяної шкоди, думку органів і установ виконання покарань щодо доцільності помилування та інших обставин, відповідно до пункту 27 статті 106 Конституції України Володимир Зеленський підтримав пропозицію Комісії та підписав указ про помилування цих засуджених”,

– йдеться в повідомленні.

За словами голови Комісії у питаннях помилування Андрія Готи, під час розгляду справ були відібрані особи, які не вчиняли тяжких злочинів. Президент України особисто ознайомився зі справою кожного військового, якого рекомендували помилувати.

Андрій Гота зауважив, що помилування, зокрема, не стосується справ щодо військових, які скоїли ДТП у стані алкогольного сп’яніння. Також не розглядаються справи засуджених за вбивство.

Next Post

Біля метро "Лісова" автомобіль Volkswagen "наздогнав" і перекинув маршрутку

Нд Жов 10 , 2021
Пізно увечері 9 жовтня біля метро “Лісова” автомобіль Volkswagen “наздогнав” і перекинув маршрутку, що їхала з Броварів до Києва.  Деякі пасажири маршрутки отримали травми різного ступеня тяжкості. “На Броварському проспекті в Києві біля метро” Лісова “сталася смертельна ДТП, двоє загиблих, є постраждалі. Маршрутка “Богдан” з приблизно десятьма дорослими пасажирами в […]
ДТП

Можливо ви пропустили?