На Либідській площі знесли останній довоєнний будинок

Либідська
Фото: Семен Широчин

У Києві демонтували будівлю у провулку Лужевского, 3, яка було найстарішою на Либідській площі.

Про це розповів дослідник і краєзнавець Семен Широчин у Facebook.

“Останній довоєнний будинок на Либідській площі таки знесли. Я чув про ці плани вже давно, але мені вперто доводили, що буде реставрація, що мої дані недостовірні і що я піднімаю зрадоньку. Тепер на площі немає жодного довоєнного будинку”, – підкреслив він .

Активісти викликали на місце співробітників поліції, проте приїхали співробітники правоохоронних органів не стали реагувати на звернення. Так, фасад будівлі був зруйнований під час написання заяви слідчому.

Цю будівля викупила ще на початку року компанія “Сістембуд”. Як показує YouControl, власниками фірми є Наталія Ульшина і Дмитро Ароцкер, якого пов’язують з компаніями забудовника Вагіфа Алієва.

Будинок на Лужевского був побудований у 1938-му році у стилі неокласицизм. Він був представником парадного промислового будівництва.

Next Post

У ДТП під Києвом загинула маленька дитина

Вт Сер 10 , 2021
Вчора 9 серпня, на перехресті доріг села Мирівка та села Горохове Обухівського району, що на Київщині, сталася ДТП з потерпілими. Про це повідомили у Кагарлицькому відділенні поліції. За словами правоохоронців, аварія сталася близько 19:00.  Автомобіль Nissan Maxima, прямуючи з другорядної дороги, не пропустив Skoda Octavia та скоїв зіткнення. В автомобілі […]
ДТП

Можливо ви пропустили?