Суд дозволив ввести в експлуатацію “Будинок-монстр” на столичному Подолі

дом монстр

Північний апеляційний господарський суд Києва скасував заборону на введення в експлуатацію “Будинку-монстра” на вулиці Нижній Вал, 27-29. У лютому 2015 року суд заборонив вводити в експлуатацію житлово-офісний комплекс.

Про це повідомила депутат Київради Євгенія Кулеба.

Вона зазначила, що у забудовника відсутній договір оренди землі.

“Оскарження цього рішення в касації вимагає часу, тому існує ризик що Державна архітектурно-будівельна інспекція введе будинок в експлуатацію, незважаючи на те, що у забудовника відсутній договір оренди землі”, – повідомила Кулеба.

У листопаді 2019 року Господарський суд Києва в повному обсязі задовольнив позовні вимоги Київради проти забудовника “Будинку-монстра” на вулиці Нижній Вал. Суд визнав, що ТОВ “Пателі Лізинг” здійснює самовільне будівництво, оскільки надбудова в житлово-офісному комплексі будується без отримання вихідних даних і відповідних дозволів на будівельні роботи, а також з істотним порушенням державних будівельних норм. Зазначимо, компанія ТОВ” Пателі Лізинг”, яка займалася будівництвом будинку на вулиці Нижній Вал, 27-29, планувала звести будівлю на вісім поверхів.

Джерело

 

 

 

Next Post

У Києві на смітник викинули архів відомого історика

Ср Чер 9 , 2021
На звалищі біля будинку видатного київського історика Віталія Ковалинського знайшли його архів. Родичі та спадкоємці викинули плоди праці історика на смітник. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook дослідник історії архітектури Антон Короб.  “У лантухах з будівельним сміттям були викинуті слайди з світлинами закордонних подорожей, фотоплівки з різними подіями […]
архів

Можливо ви пропустили?