В Києві учні обговорювали теракт: “Школа 250 запам’ятає цей день назавжди”

школа 250

Кіберполіцейські виявили Telegram-чат, в якому школярі-підлітки в листуванні обговорювали можливість здійснення теракту в одній зі шкіл Києва.

В чаті з назвою “Колумбайн – відродження” знаходилося 169 учасників, повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури.

Увагу правоохоронців привернула фраза: “Завтра школа номер 250 міста Київ запам’ятає цей день назавжди”. Вона була відправлена ввечері о 20:21 за київським часом.

школа 250

А вже о 20:40 того ж дня в цьому чаті з’явилося фото рушниці “ІЖ 81”, яке один з учасників листування, за його ж словами, нібито викрав у батька.

Ювенальні прокурори Деснянської окружної прокуратури Києва почали кримінальне провадження та вжили заходів щодо посилення охорони спеціалізованої школи №250 Києва.

Правоохоронці оперативно встановили автора першого повідомлення, яким виявився 15-річний учень іншої школи. У нього провели обшук і вилучили телефон і комп’ютер. Він розповів поліцейським, що “пожартував” в чаті, а з автором поста про рушницю – не знайомий особисто. З хлопцем провели профілактичну бесіду. Поліція встановлює особу і місцезнаходження іншого хлопця, який виклав фото рушниці.

Next Post

Віктора Ляшка призначили на посаду міністра охорони здоров'я

Чт Тра 20 , 2021
Народні депутати призначили на посаду міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, який раніше обіймав посаду головного санітарного лікаря. Народні депутати призначили Ляшка на посаду міністра 262 голосами “за”. Ляшко, який був заступником Степанова, пообіцяв як найшвидше закінчити вакцинацію від коронавірусу, водночас конкретизував, що до осені буде провакциновано всього лише 5 млн осіб.   Post Views: 738
віктор ляшко

Можливо ви пропустили?