Міністр культури назвав знесення історичного будинку купця Уткіна варварством

будинок Уткіна 

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко засудив демонтаж будинку Уткіна та запевнив, що Мінкульт не давало дозволів на будівництво.

Про це він написав в своєму Telegram-каналі.

“Знесення історичного будинку купця Уткіна в Києві — варварство. Тим більше, що ця будівля, відповідно до історико-архітектурного опорного плану міста, входить в історичний ареал забудови міста”, — зазначив Ткаченко.

Міністр підкреслив, що за самовільне зайняття земельної ділянки передбачається кримінальна відповідальність. Крім того, він зазначив, що МКІП не давало жодних дозволів на будівництво в історичному ареалі, тому виступає проти і вже здійснює перевірку.

“Тим часом правоохоронні органи мають провести ретельне розслідування, хто дав „дозвіл“ на знищення історичної будівлі. Бо готелів та покерних клубів в Києві стає все більше, а от того, чим столиця пишалася сторіччями — все менше”, — написав Ткаченко.

Next Post

Рішення про продовження жорсткого карантину в Києві приймуть14 квітня, - Кличко

Пн Кві 12 , 2021
Рішення про подальші карантинні обмеження в Києві приймуть 14 квітня під час засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це заявив міський голова столиці Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу. “Обмеження “червоної” зони в столиці оголошені до 16 квітня. І ми говоримо про те, що міська влада буде […]
карантин

Можливо ви пропустили?