На КПП “Дитятки” презентували путівник по Чорнобильскій зоні

Сьогодні, 25 вересня, на КПП “Дитятки” відбувалася презентація путівника “Чорнобильська зона відчуження”, до написання якого були залучені кращі фахівці з багаторічним досвідом роботи у зоні відчуження.

“Цей путівник проведе читача туристичними і маловідомими стежками зони відчуження, розкаже щемку історію цього місця і доведе, що нині це не випалена пустеля, а велетенський музей під відкритим небом, тільки замість хат-мазанок – соціалізм, застиглий у часі”, – повідомляється в прес-анонсі.

У презентації путівника взяли участь Голова Державного агентства України з управління зоною відчуження Віталій Петрук, а також представники ДСП «ЧАЕС», Чорнобильського заповідника та авторський колектив.

“Все що пов’язано з зоною відчуження – це була історія, яка трималася на ентузіастах. Я заздрю колегам, які роблять свою роботу з задоволенням. Я дуже заздрю людям, які працюють на роботі, і вона є їхнім хобі. Ці люди не байдужі до того, що відбувається в зоні відчуження. Вони професіонали і науковці, колишні жителі міста Прип’ять. У них і виникла ініціатива створити перший путівник по зоні відчуження”, – розповів на презентації Віталій Петрук.

Також він відмітив, що державне агентство, яке він представляє, взяло для себе в якості стратегії підтримувати ініціативи, які пов’язані з туризмом в зоні відчуження.

“Яку ми вибрали стратегію: державні установи не займаються бізнесом. Ми відповідаємо лише за той функціонал, який передбачений Положенням про держагенство, а також за безпеку тих людей, які перебувають в зоні відчуження. Не всім це подобається, тому що обов’язково потрібно дотримуватися правил радіаційної, пожежної та інших видів безпеки. Що б ми не говорили, територія забруднена і несе потенційну небезпеку для тих, хто до нас приїжджає.

https://www.facebook.com/informator.ukraine/videos/473139513237536/?__xts__[0]=68.ARBhLSE_hqDIkn8tt0EC44OXJz9gclOLyZjsHIi-v8FiDs5jrOewssMl2CQqm2UNvVTfB-0-JG9SBBiZAW4DinBjjhn9SQJFQEDxPkhdQdvjOHaB1bTwVu1F3pPZmCnIeDQL_-JjjHl0-Lx4SJlzFyPdEjPLUn0VuFi33pxw0ukKUtgz35n5iT8V38ff1N_hsyLcPrDByd59IsJA-XX8AZCrx55bLuHDWlscf3Uf_QA7VYtvM0vlc7gm4sxOJeTzr1ZRecNsO0irdmj5Wn1RRZQSTeljG5re4AdowoHVMNHTJvUS7bw9yvarh-DqmItqSy3Lvkn7sE_dZPs&__tn__=-R

Але якщо дотримуватися стандартизованих правил, то зона може бути абсолютно безпечною для відвідування. Коли ми віддали питання туризму нейбадужим людям, то це дало свій результат. Кількість відвідувачів зросла за 3 роки. На даний момент 87 000 туристів відвідали зону відчуження”, – додав Віталій Петрук.

Фото: Роман Пєтушков

Джерело

Next Post

Віталій Кличко: «Рух Шулявським шляхопроводом плануємо відкрити наприкінці цього року»

Пт Вер 27 , 2019
Рух Шулявським шляхопроводом планують відкрити наприкінці цього року. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу «Newsone». Він також зазначив, що нарешті буде вирішене питання знесення 5-го цеху заводу «Більшовик», де мають зробити один зі з’їздів із нового моста. «Ми два роки вели переговори з Фондом держмайна щодо […]

Можливо ви пропустили?