Будівельна інспекція відмовилася дозволити будівництво висотки біля метро “Шулявська”

Эксон премьер шулявська

Державна архітектурно-будівельна інспекція 29 грудня відмовила ТОВ “Рінко” у видачі дозволу на будівництво торгово-офісного комплексу по проспекту Перемоги 50-а. Про це повідомляють Наші гроші з посиланням на дані Порталу Єдиної державної електронної системи в сфері будівництва.

Підставами для відмови стало неподання замовником будівництва цілого ряду обов’язкових документів, включаючи містобудівні умови і обмеження з проектування на ділянці, розрахунок класу наслідків (відповідальності) об’єкта, а також технічні умови для газопостачання, теплопостачання, водопостачання і водовідведення, електропостачання.

Нагадаємо, ділянка площею 0,31 га на вул. Перемоги, 50-а, фактично розташовується на території скверу “Слава танкістам” поблизу ст. м. “Шулявська”.

Ця ділянка Київрада спочатку передала в оренду, а потім продав ТОВ “Рінко” в 2004 році за 2,5 млн грн. Згодом у 2007 році Київрада скасувала ці рішення. Але фірма повертати ділянка не збиралася – в тому ж 2007 році “Рінко” внесло 0,31 га в статутний фонд ТОВ “Шулявська”, яке потім через суд домоглося визнання за ним права власності на ділянку.

У червні 2018 року ТОВ “Шулявська” за договором суперфіцію передала право забудови цієї ділянки обслуговуючому кооперативу “Ексон Прем’єр Шулявська”.

На ізраїльському сайті www.u-i.co.il/ здійснюється попередній продаж квартир в будинку на вул. Перемоги, 50-а. Там же розміщені фото проекту, на якому зображено 50-типоверхова будівля.

Власниками ОК “Ексон Прем’єр Шулявська” є Йозеф Москович з Ізраїлю, Іван Влад із Закарпаття і компанія “Ексон Груп” (Exon Group LLC), США.

В Окружному адміністративному суді Києва знаходиться позов ОК “Ексон Прем’єр Шулявська” до Департаменту містобудування та архітектури КМДА з вимогою надати кооперативу містобудівні умови і обмеження для проектування багатофункціонального комплексу з благоустроєм і озелененням скверу на проспекті Перемоги, 50-а. Розгляд справи призначено на 15 лютого.

Раніше ми повідомляли, що в Києві планують зупинити будівництво “Варшавського кварталу”

Next Post

У Києві скасували кілька рейсів електрички

Вт Січ 12 , 2021
У столиці скоротили кількість вечірніх рейсів міської електрички. Про це повідомили на підприємстві “Київпастранс”. Міської електрички 7504, 7506, 7508 в робочі дні у вечірній час скасовуються. Паралельно введені додаткові рейси. Потяги курсуватимуть у напрямку Е1: станції Дарниця – Почайна – Борщагівка – Київ-Пасажирський – Дарниця. Раніше ми повідомляли, яким був […]
Міська електричка

Можливо ви пропустили?