Недобудови Войцеховського планують ввести в експлуатацією за спрощеним механізмом

МВС і КМДА вирішили розробити спрощений план введення в експлуатацію закинутих недобудов Войцеховського.

Про це повідомив Андрій Рижиков, СEO і керуючий партнер девелоперської компанії DC Evolution.

За його словами, ще на початку 2018 року КМДА розробила «дорожню карту» щодо добудови об’єктів Войцеховського, тому нинішня пропозиція зовсім не нова.

«Проблема в тому, що людям, які просто купили квартиру і просто хочуть в ній жити, пройти весь цей шлях з судами, походами в інстанції, переоформленням землі і так далі нереально – для цього потрібні професійні юристи, ходоки, девелопери, тобто ті, хто стануть замовником проекту. І до речі зверніть увагу – пункт про введення в експлуатацію в старій дорожній карті відсутній. Ймовірно, КМДА і МВС в цей раз вирішили це виправити», – пояснює Андрій Рижиков, СEO і керуючий партнер девелоперської компанії DC Evolution.

Сьогодні процес будівництва і введення в експлуатацію регулюється десятком профільних законів, постанов Кабміну і регламентів нижчого рівня. І тут виникає питання – як окреме міністерство і окрема міська адміністрація можуть щось спрощувати, не сходивши попередньо до Верховної Ради та Кабміну переголосувати особливий порядок і переписати інструкції для ДАБІ.

«Наприклад зараз державний будівельний інспектор при ухваленні рішення про введення об’єкта в експлуатацію керується певним чек-листом. І якщо він відступить від нього, йому світить покарання. Його начальнику, який затвердить видачу сертифіката, теж. Тому перш, ніж спрощувати щось, це спрощення потрібно всюди затвердити, інакше це буде кваліфіковано, як посадовий злочин, а значить буде відмотано назад», – додає Андрій Рижиков.

Як це зробити за нормальний термін, за словами експерта, незрозуміло. І звичайно ж не є проблема просто побудувати або побудувати за нормами – проблема в документації – вона взагалі відсутня в більшості проектів, є проблеми з землевідведенням, проблеми з мережами, і це не вирішується чисто методологічно випискою сертифіката.

«Документація – це перш за все безпека експлуатації. Тому сильно спростити навряд чи вийде – думаю, мало знайдеться бажаючих відповідати за можливі наслідки», – резюмує Андрій Рижиков.

Next Post

Київський метрополітен попередив, що на деяких станціях можуть обмежувати вхід на час локдауну

Пт Січ 8 , 2021
Київський метрополітен попередив, що на деяких станціях можуть обмежувати вхід на час локдауну. «З 8 до 25 січня метрополітен працюватиме у звичайному режимі. Деякі станції можуть обмежуватися на вхід для уникнення скупчень людей та дотримання карантинних заходів», – повідомили в метро. Нагадаємо, з 8 січня в Україні почався тритижневий локдаун. […]

Можливо ви пропустили?