Суд визнав «Київенерго» банкрутом

Компанія Ріната Ахметова заборгувала «Київгазу», «Нафтогазу», «Укртрансгазу» та «Київводоканалу».

Господарський суд Донецької області визнав банкрутом компанію «К.Енерго», – яка до серпня 2019 року називалася «Київенерго», – і почав ліквідаційну процедуру, повідомляє finbalance.

У реєстрі вимог кредиторів до компанії, кінцевим бенефіціаром якої є Рінат Ахметов, значаться, вимоги «Київгазу» (понад 287 мільйонів гривень), «Нафтогазу» (понад 162 мільйони гривень), «Укртрансгазу» (понад 674 мільйони гривень), «Київводоканалу» (73 мільйони гривень) та інших компаній.

Ініціювала процедуру банкрутства науково-виробнича компанія «Гірничі машини», кінцевий бенефіциар якої – Вікторія Дзюба. Як повідомляє видання, у компаній можуть бути «партнерські» зв’язки з Corum Group Ахметова.

«Київенерго» належали київські ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, які в липні 2018 року було передано в управління комунальному підприємству «Київтеплоенерго». Також останньому передано сміттєспалювальний завод «Енергія», тепломережі, котельні та районні теплостанції.

У вересні 2018 року Київрада дозволила «Київтеплоенерго» прийняти борги «Київенерго» за газ перед «Нафтогазом». Борг становив 3,3 мільярда гривень, з яких 2,6 мільярда – борг споживачів.

У березні 2019 року «Київенерго» достроково закрив борги перед «Нафтогазом».

Next Post

У Києві вандали пошкодили ще не відкритий пішоходний міст

Нд Вер 27 , 2020
У Києві на пішохідному мосту, який знаходиться на Відрадному, невідомі влаштували погром, розбивши скло. Про це повідомляє Telegram-канал dtp.kiev.ua. За даними каналу, на момент НП об’єкт ще не був офіційно відкритий. “Міст знаходиться на перетині проспекту Любомира Гузара і вулиці Василенка. У минулому році старий міст повністю розібрали, а на його місці […]

Можливо ви пропустили?