На Печерську почали реставрувати четверту вежу Київської фортеці

Реставрація коштуватиме понад 10 мільйонів гривень.

На Печерську почалася реставрація 4-ї вежі Київської фортеці, повідомила директорка Департаменту культури КМДА Діана Попова. Посадовиця назвала роботи масштабними і тривалими.

Тендер щодо реставрації (протиаварійних робіт) пам’ятки архітектури відбувся у червні цього року, а терміном виконання робіт вказано період з травня по кінець жовтня.

Конкурс виграла компанія «Київське міжобласне спеціальне науково-реставраційне виробниче управління» з пропозицією 10,6 мільйона гривень.

Згідно з тендерною документацією, на вежі мають розібрати і замінити покрівлю зі сталевих листів, розчистивши дах і горище від землі та рослин; укріпити фундамент; відновити у кам’яних стініх дверні та віконні отвори за старими зразками з хвойних порід дерева; посилити арки; реставрувати цегляну кладку, зокрема, розчистивши від лишайників і грибка тощо.

Внутрішній двір мають розчистити від будівельного сміття та хащів – самосійних насаджень.

Четверту, або Наводницьку вежу звели у 1833-1838 роках. Це кругла двоповерхова будівля з внутрішнім двором, яка входить до комплексу Київської фортеці на Печерську.

Джерело

Next Post

Новий власник готелю «Дніпро» виплатив за нього понад мільярд гривень

Вт Вер 15 , 2020
У Києві на аукціоні продали готель «Дніпро». Новим власником нерухомості у столиці став Олександр Коханівський, який наразі вже перерахував 1,1 млрд гривень до держбюджету. «З моменту оголошення результатів аукціону кошти переможця відкритих торгів проходили ретельну перевірку на відповідність вимогам чинного законодавства. Нагадаю, ключова із них: не допустити російського капіталу на […]
готель Дніпро

Можливо ви пропустили?