На столичному Подолі впритул до 140-річної пам’ятки історії розпочнеться будівництво

На столичному Подолі впритул до 140-річної пам’ятки історії розпочнеться будівництво

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі повідомив київський пам’яткозахисник Дмитро Перов.

«Земельна комісія передала під забудову ділянку в охоронній зоні памʼятки — будинку Т. Толубєєва, 1882 р. на вул. Верхній Вал, 42», — написав Перов.

За його словами, ця будівля набула статусу памʼятки архітектури на підставі наказу Міністерства культури та інформаційної політики України в 2014 році, а вже в 2018 році зʼявилися перші плани забудови поруч із нею.

Дмитро Перов також зазначив, що до початку повномасштабного російського вторгнення в Україну біля будівлі відбувалися акції протести місцевих мешканців, адже будівництво впритул до історичної споруди загрожує її збереженню та й суперечить Закону «Про охорону культурної спадщини».

пам’ятки історії пам’ятки історії

Next Post

Енергоатом вживає заходів для захисту АЕС від російських атак

Чт Жов 10 , 2024
Протягом вересня поточного року поруч з майданчиками усіх українських атомних електростанцій було зафіксовано прольоти майже 130 російських ударних БпЛА та крилатих ракет, рекордна кількість яких припала на Південноукраїнську АЕС. У деяких випадках у повітряному просторі фіксувалися ворожі засоби ураження безпосередньо над об’єктами самих станцій. Так, у ніч з 6-го на […]
Південноукраїнська АЕС

Можливо ви пропустили?