На Близькому Сході – чергові гойдалки

ЗМІ повідомляють, що Ізраїль може вторгнутися до Лівану вже найближчими днями.

Для цього, пише WSJ, ізраїльські спецпризначенці здійснюють цільові рейди на півдні Лівану, збираючи розвіддані та проводячи розвідувальні операції. За словами колишнього високопоставленого ізраїльського військового Аміра Авіві, наземне вторгнення неминуче, а нинішні рейди є частиною підготовчих дій, – повідомляє аналітичний канал Дозвольте Доповісти.

Натомість уже лунають публічні заяви офіційних осіб ключових країн Заходу. Передусім – Штатів.

Президент США Джо Байден публічно закликав владу Ізраїлю утриматися від проведення наземної операції на території Лівану. На запитання репортера про те, чи Байден влаштовує такий крок, він відповів: «Я знаю більше, ніж ви можете знати, і я хотів би, щоб вони зупинилися. Нині нам слід припинити вогонь». Байден також заявив, що у суботу та неділю проводив тривалі телефонні розмови з прем’єром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху щодо ситуації в регіоні.

У Ліван прилетів міністр закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро, закликавши Ізраїль припинити наземний наступ на Ліван.
Утім, ізраїльський міністр оборони Йоав Галант прямо заявив, що «ліквідація Насралли – важливий крок, але не останній». А телекомпанія CBS News з посиланням на неназваного працівника американської адміністрації стверджує, що ізраїльська влада може почати операцію уже в понеділок. Чи почнеться загострення на Близькому Сході стане зрозуміло дуже скоро.

Війна в Лівані
Фото: Hussein Malla/dpa/AP/picture alliance

Next Post

У Києві невдало намагаються продати Sky Towers

Ср Жов 2 , 2024
Третя спроба продати з аукціону недобудований багатофункціональний бізнес центр Sky Towers на Берестейському проспекті завершилася невдачею. Про це свідчать дані Системи електронних торгів арештованого майна (СЕТАМ), пише видання Каштан. Стартова ціна комплексу-хмарочоса становила 1,102 млрд гривень з урахуванням ПДВ. На аукціон зареєструвалося десять учасників, проте жоден із них не зміг сплатити […]
Sky Towers

Можливо ви пропустили?