У столиці затримали угруповання неонацистів та їх ватажка з РФ

Співробітники Служби безпеки України викрили в Києві та Харкові радикальний осередок неонацистів, які підтримували та поширювали ідеологію австралійського терориста Брентона Тарранта. 15 березня 2019 року Таррант вчинив два теракти в мечетях новозеландського міста Крайстчерч.

Про це повідомляє СБУ. Очолював осередок екстремістів громадянин Російської Федерації. Заборонену літературу та нацистську символіку зловмисники друкували у власній підпільній типографії. Також частину матеріалів неонацисти отримували з РФ. В них пропагувалися етнічний і культурний геноцид, заклики до терактів і масових вбивств.

Під час обшуків було вилучено понад 300 примірників нацистських видань, прапори «Третього рейху», зброю, набої, вибухові пристрої, комп’ютери, з яких відбувалося адміністрування спільнот, та чеки на доставку забороненої літератури із-за кордону.

 

Next Post

Київ прощається із захисником, який загинув на Донбасі

Ср Чер 17 , 2020
Сьогодні, 17 червня, у Києві приспущені державні прапори. Столиця прощається із захисником, який загинув на сході України – мешканцем Оболоні Леонідом Добрянським. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції. «Cьогодні в столиці приспущені державні прапори. Київ прощається із героєм, який загинув на сході України, захищаючи незалежність та […]
Леонід Добрянський

Можливо ви пропустили?