Рада запропонувала посмертно присвоїти Кузьмі Скрябіну звання народного артиста

Верховна Рада звернулася до президента Володимира Зеленського із запитом щодо присвоєння посмертно звання “Народний артист України” Кузьмі Скрябіну (Андрію Кузьменку).

Про це повідомляють #Букви.

Запит ініціював нардеп від “Слуги народу” Павло Мельник.

За спрямування  документа Зеленському проголосували 260 нардепів (185 – від “Слуги народу”, 8 – від ОПЗЖ, 17 – від “Європейської Солідарності”, 13 – від ВО “Батьківщина”, 8 – від групи “За майбутнє”, 15 – від “Голосу”, 3 – від групи “Довіра”, 11 позафракційних).

У запиті пропонується присвоїти звання Кузьмі Скрябіну та іншим видатним діячам України, які за  життя не отримали “народного артиста”. Для цього потрібно буде внести зміни до відповідного указу, що дасть змогу  надавати почесні звання посмертно.

Андрій Кузьменко – український співак, композитор, телеведучий, продюсер, лідер гурту “Скрябін”. Він загинув у ДТП 2 лютого 2015 року. Автомобіль, на якому музикант повертався з концерту в Кривому Розі, зіткнувся з молоковозом. Кузьменку було 46 років.

Next Post

Лікарня-фортеця від лютеран в Києві

Нд Лют 23 , 2020
Уявіть собі лікарню. Державну, районну, що працює ще з радянських часів. Що ви побачили? Типову, безлику коробку, з рядами пластикових вікон, які вирізняються на запиленому фасаді, подвійні, важкі двері, під козирком. Так, такі медичні заклади дійсно можна часто зустріти в будь-якому місті. Але в Києві є одна лікарня, що схожа […]
Лютераньска лікарня

Можливо ви пропустили?