У Києві КСУ відкрив засідання щодо конституційності розпуску Ради

Велика палата КС почала розгляд справи щодо відповідності Конституції указу «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради 8-го скликання і призначення позачергових виборів». Про це повідомляє кореспондент Інформатора.

Справа слухатимуть у формі усного виробництва. Крім того, згідно зі статтею 75 Закону України «Про Конституційний суд України» Велика палата КС визнала конституційне провадження цієї справи невідкладним.

Президент України Володимир Зеленський присутній на засіданні.

Як відомо, Володимир Зеленський 20 травня під час інавгураційної промови оголосив про розпуск парламенту. 21 травня він підписав указ про дострокове припинення повноважень парламенту і призначення виборів на 21 липня. 23 травня указ вступив в силу після опублікування в «Урядовому кур’єрі».

Next Post

У Києві на Південному мосту обмежать рух майже на місяць

Ср Чер 12 , 2019
З 13 червня в Києві будуть перекриті дві смуги руху на Південному мосту в напрямку з проспекту Миколи Бажана на Наддніпрянське шосе. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє прес-служба “Київавтодору”. “З 14 години 13 червня до 6:00 8 липня в зв’язку з ремонтними роботами на Південному мостовому переході […]

Можливо ви пропустили?