Художня галерея хоче продати на аукціоні розмальовані двері з Банкової

Двері ОП

Представники Художньої галереї “Речовий доказ” виступили з пропозицією зняти і продати двері, зіпсовані в ході акції протестів, на аукціоні.

Двері були розмальовані 20 березня, коли учасники акції протестів на підтримку активіста Сергія Стерненко зібралися біля офісу президента України і запалили фаєри. Також протестанти розмалювали стіни і двері червоною фарбою, і підпалили табличку біля входу в офіс глави держави.

Повідомлення про те, що розмальовані двері Офісу глави держави рекомендують продати на аукціоні, з’явилися після онлайн-фестивалю Senka.

«Оскільки суспільний інтерес до цього об’єкту не вщухає: двері експонується в телеефірах, її зображення розтиражовані в ЗМІ, вона отримала статус історичного і художнього артефакту», – йдеться в повідомленні.

Галерея звернулася до ОП і пропонує викупити двері за ціною на 10% вище, ніж ціна нових дверей.

Представники галереї також вказують, що її реставрація буде «фактичним знищенням арт-об’єкта».

Next Post

Рятувальники назвали причину, по якій Київ задихається від диму

Пн Бер 29 , 2021
В останні дні в ряді районів Києва помітно відчувається запах диму. Причиною такого явища стали підпали трави біля водойм столиці. Чергове загоряння в Дніпровському районі вдалося погасити співробітникам ДСНС. На цей раз невідомі підпалили траву і очерет на в районі вулиці Канальна. Сигнал про пожежу надійшов до Служби порятунку «101» […]
ДСНС

Можливо ви пропустили?