У центрі Києва перекинули єврейську ханукію – поліція вже встановила зловмисника

ханукію

На Контрактовій площі столиці чоловік перекинув один із релігійних символів єврейської громади – ханукію. Наразі поліція встановила особу зловмисника. Про це повідомляє пресслужба МВС.

“Поліція Києва встановила чоловіка, який скоїв хуліганські дії щодо одного з релігійних символів єврейської громади. Нагадаємо, у минулий четвер на Контрактовій площі Києва 36-річний громадянин скоїв хуліганські дії щодо одного з релігійних символів єврейської громади. Сьогодні, 12 грудня, поліція Києва встановила особу зловмисника”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що чоловіку підготовлено підозру за статтею 161 Кримінального Кодексу – Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань. Ця стаття карає за Умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, або образа почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями”.

“Справу передано до суду. Правопорушнику загрожує покарання – штраф від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого”, – вказано у повідомленні.

Раніше ми повідомляли, що статтю про ВСУ в українському підручнику для 10 класу проілюстрували фото військових РФ.

Next Post

Під ОП влаштували акцію з труною в річницю затримання підозрюваних у справі Шеремета

Сб Гру 12 , 2020
У першу річницю затримання підозрюваних в організації вбивства журналіста Павла Шеремета, 12 грудня, під Офісом президента України у Києві активісти влаштували акцію протесту. Як повідомляють “Факти”, протестувальники висловили незгоду з тим, що Андрію Антоненку, Юлії Кузьменко та Яні Дугарь висунули звинувачення нібито без доказової бази. Так, мітингарі вирішили “поховати правосуддя”. Активісти принесли під будівлю труну з написом “Весна прийшла, […]

Можливо ви пропустили?