До ОАСК надійшло три позови про оскарження “карантину вихідного дня”

До Окружного адміністративного суду міста Києва з позовами звернулись Львівський будинок органної та камерної музики, Львівський академічний драматичний театр імені Лесі Українки та Львівський кіноцентр. Відповідачем у кожному з позовів зазначено Кабінет Міністрів.

Про це повідомила прес-служба ОАСК.

Позивачі просять суд скасувати встановлені Урядом додаткові карантинні обмеженняв період з 00 год. 00 хв. суботи до 00 год. 00 хв. понеділка на території України з 14 по 30 листопада 2020 року.

Зокрема, йдеться про оскарження п. 15 урядової постанови № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» в редакції від 11.11.2020.

На думку позивачів, встановлені обмеження негативно вплинуть на діяльність закладів культури та призведуть до втрат близько 50 % їх доходів за вихідні дні.

Наразі суд вирішує питання відкриття провадження в адміністративній справі.

Нагадаємо, в МОЗ порадили підприємцям йти працювати в лікарні.

Next Post

Верховна Рада на цьому тижні попрацює лише один день

Вт Лис 17 , 2020
Народні депутати підтримали, щоб Верховна Рада з 18 до 20 листопада не працювала сесійно, а відвела ці дні для роботи в комісіях, комісіях, фракціях та групах.  282 народних депутати підтримали внесення змін у календарний план через поширення COVID-19. Таким чином, парламент працює сесійно цього тижня лише у вівторок, 17 листопада, […]
Верховна рада

Можливо ви пропустили?