У Києві почали будувати пішохідний міст-хвилю

На Оболонській набережній почалося будівництво пішохідного мосту на острів Оболонський.  

Про це повідомив міський голова Віталій Кличко під час перевірки початку робіт 10 жовтня.

За словами міського голови, будівництво планують закінчити в середині 2021 року.

Тримальні конструкції мосту втілять у вигляді хвиль. Автор проєкту – архітектор Андрій Миргородський. Саме він проєктував велопішохідний міст над Володимирським узвозом.

164-метровий міст починатиметься в районі гольф-центру. Конструкція спиратиметься на чотири опори, дві з яких будуть розташовані в протоці. Кличко запевняє, що міст не заважатиме проходу маломірних суден до затоки «Оболонь».

Міст буде зручним для маломобільних людей. Миргородський раніше зазначав, що проєктувальники розлядали можливість облаштування на мосту велодоріжки. Проте поки що, судячи з візуалізацій, міст буде тільки пішохідним. Його ширина – чотири метри.

Проєкт передбачає благоустрій на Оболонському острові, зокрема створення пляжу. За словами Кличка, благоустрій буде «з мінімальним втручанням у природній ландшафт».

Джерело

Next Post

У Києві на Хрещатику чоловік облив себе бензином і підпалив

Нд Жов 11 , 2020
Страшна подія сталася у центрі Києва на Хрещатику – у ніч проти неділі, 11 жовтня, чоловік облив себе бензином і підпалив. З 100% опіків тіла він був госпіталізований до лікарні. Про це йдеться в повідомленні Telegram-каналу “Вартові Еспресо”. За інформацією, 49-річний чоловік скоїв самоспалення орієнтовно о 3:30 години ночі – він підпалив […]
Самоспалення

Можливо ви пропустили?