З 1 вересня старшокласників почнуть навчати фінансової грамотності

З початком нового навчального року в українських школах введуть новий предмет. З 1 вересня учні 10-11 класів вивчатимуть курс «Фінансова грамотність». Для цього вже розроблена навчальна програма і підготовлено посібники. Про це повідомляє прес-служба Міносвіти.

Навчальні матеріали були створені проектом USAID «Трансформація фінансового сектора» у співпраці з МОН та ДВНЗ «Університет банківської справи».

Новий посібник складається з п’яти розділів:

  • «Введення в особисті фінанси»;
  • «Фінансова система і фінансові послуги»;
  • «Заощадження та інвестиції»;
  • «Запозичення і кредит»;
  • «Як себе захистити».

Як наголошується, ці навчальні матеріали повністю враховують зміни, які відбулися за останні п’ять років на міжнародних фінансових ринках та на фінансовому ринку України.

«Вони повністю враховують зміни у фінансовій сфері за останні 5 років. Так, є блоки про основні права споживачів фінансових послуг, правила безпечної роботи з платіжними картками, криптовалюта, електронними грошима, платіжними інтернет-інструментами і т.д. », – пояснили в Міносвіти.

У той же час представники Проекту USAID «Трансформація фінансового сектора» впевнені, що читачами нових підручників стануть не тільки учні середніх шкіл, а також їхні батьки та родичі, які зможуть знайти в посібнику корисну для себе інформацію.

«1 вересня українські школярам буде запропоновано курс фінансової грамотності, не поступається кращим курсам Європи і США. Працюючи над цим проектом разом з МОН, ми мали на меті навчити наступні покоління українців того, як, коли і чому потрібно користуватися фінансовими послугами. Ми сподіваємося, що цей курс стане основою для реалізації Національної стратегії підвищення фінансової грамотності в Україні », – підкреслив Роберт Бонд, керівник Проекту USAID «Трансформація фінансового сектора».

Джерело

Next Post

Київський річковий вокзал збільшив число рейсів на Оболонь

Пн Сер 19 , 2019
Київський річковий вокзал призначив додаткові вечірні рейси на річковий маршрут з Подолу на Оболонь. Про це повідомила прес-служба Київського річкового вокзалу. Як повідомляється, нова прогулянкова програма на Оболонь отримала дуже позитивні відгуки і в зв’язку з цим Київський річковий порт призначив додаткові вечірні рейси у вихідні дні. Крім того, згідно […]

Можливо ви пропустили?