Громадянин Туреччини намагався вивезти через “Бориспіль” 28 кг прикрас із бурштину

Київськими митниками у пункті пропуску “Бориспіль” у громадянина Туреччини вилучено 28 кг прикрас із бурштину різних кольорів. 

“Прикраси з бурштину від світло-жовтого до темно-коричневого кольорів, 32-річний громадянин Туреччини, етнічний курд, намагався вивезти з України до Іраку транзитом через Емірати. Та цій спробі запобігли працівники Київської митниці Держмитслужби у співпраці з колегами з Координаційно-моніторингової митниці та СБУ”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для проходження митного контролю іноземець обрав спрощену систему – “зелений коридор”, тобто засвідчив, що не має при собі предметів, заборонених чи обмежених до переміщення через митний кордон України.

“Однак під час перевірки ручної поклажі у чоловіка було виявлено прикраси з обробленого каміння бурштину, що й дало підстави митникам ретельніше перевірити ще й його багажну валізу. Таким чином сумарно у багажній валізі та у ручній поклажі авіапасажира митники виявили 14 пакунків з обробленим камінням різного кольору та фактури. Загальна вага бурштинових прикрас склала біля 28 кг”, – зазначили митники.

Вказується, що через порушення порядку проходження митного контролю “зеленим коридором” стосовно громадянина Туреччини складено протокол про порушення митних правил за ст. 471 Митного кодексу України. Прикраси з бурштину вилучено до рішення суду.

Джерело

Next Post

«Лейлі і Меджнун» - перша опера на мусульманському Сході

Пт Вер 18 , 2020
Державний Центр Перекладу Азербайджану підготував відеоролик про історію створення опери «Лейлі і Меджнун». Вона була написана геніальним азербайджанським композитором Узеіром Гаджибейлі за мотивами однойменної поеми «Лейлі і Меджнун» великого Мухаммеда Фізулі. Відеоролик англійською, російською, турецькою, перською, арабською, грузинською, французькою, українською, іспанською та німецькою мовами оповідає про першу оперу на всьому […]
Лейлі і Меджнун

Можливо ви пропустили?