У Києві провели перформанс до дня народження Олега Сенцова (+ фото)

У Києві на Контрактовій площі студенти PostPlayLab провели перформанс до дня народження українського режисера Олега Сенцова, якого утримують в російській колонії, повідомляє кореспондент Крим.Реаліі.

Учасники акції намалювали на асфальті карту Криму, в центрі написали «Сенцов», а навколо нього імена інших політичних в’язнів, утримуваних в Росії.

При цьому руки у студентів PostPlayLab, що беруть участь у перформансі, були пов’язані колючим дротом. За словами учасників акції, таким чином вони хочуть привернути увагу до репресій в включеному Криму.

На акції була присутня мати політв’язня Олександра Кольченко, якого затримали в Криму і судили разом зі Олегом Сенцовим.

 

«Я не могла пропустити цю акцію, оскільки мій син теж політв’язень, тим більше він проходив по одній справі разом з Сенцовим. Ми прийшли підтримати наших хлопців. Хотілося б особисто привітати Олега, побажати йому здоров’я, сил, творчих успіхів, швидкого звільнення. Ми будемо продовжувати боротися за них », – цитує Ларису Кольченко українське інформагентство« Укрінформ ».

Олегу Сенцову в суботу, 13 липня, виповнилося 43 роки. Це вже шостий день народження, який він зустрічає в ув’язненні. Зараз Сенцов знаходиться в колонії міста Лабитнангі, на півночі Росії.

Next Post

У Києві вщент згорів пасажирський автобус

Нд Лип 14 , 2019
У ніч на неділю, 14 липня, на вулиці Борщагівська в Києві загорівся припаркований на узбіччі автобусі Ikarus 256. Пожежні припустили, що автобус підпалили, повідомляє Інформатор. Відзначається, що інцидент стався близько 4:50. За словами співробітників ДСНС, пожежа в припаркованому на узбіччі Ikarus почався з боку передніх дверей. Вони схиляються до того, […]

Можливо ви пропустили?